Εντυπώσεις μετά την ποδηλατάδα της Παρέας (10 photos)


"Σήμερα πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή Κυριακή....
Ποδηλατάδα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου με κατεύθυνση προς το Θησείο για καφεδάκι με παιδιά από τα χωριά του Βάλτου!!! Παιδιά που ήξερα μεν αλλά ποτέ δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τα "γνωρίσω" πραγματικά.....παιδιά με ωραίες ιδέες και θέληση για ζωή διαφορετική και όμορφη....
Νεολαία Βάλτου λέγεται αυτή η παρέα και πραγματικά ήταν πολύ όμορφα!!!!! 
Ελάτε μαζί μας την επόμενη φορά να νιώσετε κ εσείς αυτό που σας περιγράφω!!!"
(Σχόλιο της Μαρίας Μπάρκα από τη Στάνο στο facebook)



Αντιγράφοντας το σχόλιο της Μαρίας Μπάρκα από τη Στάνο, θα μπορούσα να αρχίσω και να τελειώσω αυτή την ανάρτηση. 
Είναι τόσο όμορφο και πετυχαίνει ακριβώς στον πυρήνα του το στόχο όλης της κίνησης που γίνεται για τη δημιουργία της Νεολαίας Βάλτου.



Η Ποδηλατοβόλτα ήταν η πρώτη δράση γνωριμίας για φέτος. Πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 3 Νοεμβρίου. 
Μια ηλιόλουστη μέρα ήταν ό,τι καλύτερο για να δώσει αισιόδοξη νότα στη βόλτα μας. 

Νέοι άνθρωποι από πολλά χωριά του Βάλτου -της ιδιαίτερης πατρίδας μας δηλαδή- συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος και ξεκινήσαμε για τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τερματίζοντας έξω από την είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης. 

Άλλοι με τα ποδήλατά τους, άλλοι πεζοί. Δε γνωριζόμασταν μεταξύ μας όλοι. Αυτό όμως ήταν και το πιο όμορφο στοιχείο της βόλτας, αλλά και ο σκοπός της: να γνωριστούμε και να γίνουμε μια παρέα, με συνδετικό κρίκο την καταγωγή μας. Ήμασταν όλοι Βαλτινοί. 

Και λέγοντας "Βαλτινοί",  στη Νεολαία Βάλτου εννοούμε και τους συντοπίτες μας που ζουν στα χωριά μας και όλους εμάς που φύγαμε και ζούμε σε κάποιο αστικό κέντρο, αλλά και κάθε παιδί δεύτερης ή τρίτης γενιάς που γεννήθηκε οπουδήποτε, αλλά έλκει την καταγωγή του από το Βάλτο.

Παιδιά από τον Θύαμο, την Πετρώνα, τη Μπούκα, το Σταθά, τη Μαλεσιάδα, τη Βαρετάδα, την Κεχρινιά, την Αμφιλοχία, τη Στάνο και άλλα χωριά, αλλά και παιδιά από την Αθήνα που κατάγονται από χωριά της περιοχής μας. 

Καθίσαμε σε καφέ του Θησείου και συζητήσαμε θέματα και προβλήματα που απασχολούν σήμερα κάθε νέο και που μέσα από τη Νεολαία θα μπορούσαμε να έχουμε μια όποια συμβολή στην καλύτερη αντιμετώπισή τους. Οι ιδέες ήταν πάρα πολλές. Οι προτάσεις ακόμη περισσότερες. Για θέματα καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ μας, για θέματα αγροτικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος αλλά και δραστηριότητες που μπορούν το επόμενο διάστημα να μας φέρουν πιο κοντά.
Συζητήσαμε για δράσεις που θα κάνουν τη ιδέα της "Νεολαίας"  να φτάσει σε περισσότερους Βαλτινούς. Όχι μόνο εδώ στην Αθήνα αλλά και στα χωριά μας. 

Ήμασταν πολλοί; Όχι. Ήμασταν λίγοι; Σίγουρα όχι. Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι: Ασφαλώς ΝΑΙ.



Αποφασίσαμε όλο το επόμενο διάστημα να προσπαθήσουμε για να διευρύνουμε τη βάση μας. Να αβγατίσουμε αυτή τη "μαγιά", και να μπορούμε σε λίγο καιρό να μιλάμε για μια μεγάλη παρέα, που απλώνεται από τη ρίζα μας, τα χωριά μας, και φτάνει σε όσους περισσότερους Βαλτινούς μπορούμε να φέρουμε κοντά μας. Γιατί η Νεολαία Βάλτου αυτό είναι και αυτό θέλει να είναι: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ

Ελάτε κοντά στις επόμενες δράσεις-συναντήσεις για να δείτε πως η ιδέα της "Νεολαίας" είναι στη γέννησή της και κάθε φίλος και φίλη είναι ευπρόσδεκτοι να τη μπολιάσουν με τις προτάσεις τους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωσή της. 

Για τη χθεσινή βόλτα νιώθω και 'γω όπως ακριβώς και η Μαρία Μπάρκα από τη Στάνο και όπως είδα στα σχόλιά τους στο facebook ,και τα άλλα παιδιά που βρεθήκαμε μαζί χτες. Και περήφανα μπορώ να πω: ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ 'ΓΩ ΕΚΕΙ.